Blanche – Blanche House
Blanche

Status: Gone, but never forgotten

Category:

Color:

Sex:

Pattern:

Age:

Coat:

Breed:

Size:

Cand ii spun numele inima mea se mareste ca sa ii faca mai mult loc. Se mareste pana doare. Ochii devin izvoare si ceva ma apasa pe gat. Imaginea ei aristrocata imi apare in fata ochilor. Clipeste usor si priveste spre gradina.

– Unde este bradutul meu?

– Pentru tine trebuie unul princiar si cel mai argintiu. Intr-o zi va impodobi gradina. Va fi coroana ei. Inca nu te pot lasa sa pleci. Dar ea pleaca.

Ma lasa intepenita in mijlocul curtii si urca pe policioara pusa pe gard langa poarta ca sa supravegheze campul. Ramane acolo pana cand imaginea ei devine una cu cerul si fulgii de zapada si nu o mai zaresc.

O regasesc doar in inima mea.

Ghemul meu de blana alba si puroi, ce cantarea doar 300 gr s-a transformat in cea nai aristocrata fiinta vazuta vreodata. Era prietenoasa dar si capricioasa. Ii placea sa urmareasca traficul, mai ales seara. Mergeam impreuna si la serviciu. Eram una. Acum sunt invompleta. Nimic nu o bucura mai mult decat cand vedea hamul si gentuta de calatorie.

Ii placea sa adulmece mirosurile diminetii, parca isi lua energia din aer. Imi batea cainii si alergam impreuna pe camp.

Zapada mi-a adus aminte de ea. De splendoarea asezata cu gratie pe policioara de osb. Inca nu pot sa cred ca nu mai este decat in sufletul meu.

Stie cineva unde se duc pisicile cand devin una cu gandul?

M-as duce dupa ea, chiar daca ar trebui sa raman acolo.

Blanche inspired Maria to open the doors of her house to many cats in need and eventually it turned into Blanche House Cat Sanctuary.